Welkom bij onze vraagbaak! Onbekend met het libertarisme? Hier een beknopte uitleg.

Leidt het libertarisme niet tot een verkilling en verharding van de samenleving?

1 Antwoord

0 stemmen
beantwoord 21 december 2016 door vrijdenker (157 punten)
Nee, het omgekeerde is waar, overheidshulp is genetische manipulatie van de overheid.

Juist doordat een overheid belooft een basis te leveren voelen mensen zich minder verantwoordelijk om anderen te helpen. Daarbij hebben mensen hun bijdrage al geleverd door belasting te betalen. De minder bedeelden voelen zich ook gerechtvaardigd meer te eisen en 'misbruik' te maken, doordat een minimale kwaliteit van leven als recht beschouwd wordt. "het is toch mijn recht?".

Dit werkt ook criminaliteit in de hand. Mensen hebben de hele dag toch niets te doen en legaal werk wordt bestraft met minder overheidshulp. Deze elementen kan ik echter niet kwantificeren. Het aanmoedigen van alleen staande moeders wel. Doordat de overheid toch wel voor je zorgt, letten mensen minder op met het krijgen van kinderen en het aangaan van relaties. Waardoor er veel meer alleenstaande moeders zijn. Hier wordt de statistiek uitgebreid besproken, het is een beetje arrogant, maar wel interessant.

Herverdeling van inkomsten straft effectief de sterkste/productieve mensen in de samenleving. Terwijl het de zwakste/luie mensen beloond worden. Wie wil in zo'n samenleving nou offers brengen om hard te werken en veel geld te verdienen? Het effect is dat de samenleving verschuift van de eerste groep richting de tweede.
Alle inhoud is publiek domein.

Bezoek oude site
...